main logo
793

Un post de televiziune, avertizat de Consiliul Audiovizualului

Consiliul Audiovizualului a emis avertisment postului naţional de televiziune Moldova 1 pentru încălcarea dreptului la replică. Motiv pentru aceasta a servit programul de ştiri difuzat pe 8 iunie.

Un post de televiziune, avertizat de Consiliul Audiovizualului

Potrivit reprezentanţilor Consiliului, postul tv a difuzat un material cu participarea lui Vlad Plahotniuc în care acesta califică acţiunile Preşedintelui Igor Dodon, ale Partidului Socialiştilor şi ale blocului ACUM (crearea majorităţii parlamentare, aprobarea Guvernului) drept "lovitură de stat", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

 În acelaşi timp, televiziunea publică nu a oferit posibilitate celei de-a doua părţi să-şi expună poziţia. Potrivit reprezentantului postului de tele viziune, "acest subiect nu poate fi privit în afara contextului întregii emisiuni, unde a fost prezentată poziţia PSRM şi ACUM". 

Cu toate acestea, în opinia membrei Consiliului, Olga Guţuţui, "este regretabil că postul de televiziune nu îşi îndeplineşte rolul de radiodifuzor public şi aceasta nu se întâmplă pentru prima dată".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării