main logo
487

Un post de prim ajutor a fost deschis la Ceadâr-Lunga

Un post de prim ajutor a fost deschis la Ceadâr-Lunga, care va oferi servicii medicale pentru aproximativ două mii de locuitori ai unui cartier din municipiu.

Un post de prim ajutor a fost deschis la Ceadâr-Lunga

Acum pacienţii nu vor trebui să meargă la medicul de familie în alt capăt al oraşului. Autorităţile locale au răspuns astfel iniţiativei locuitorilor de a repara în acest sens o fostă staţie de ambulanţă, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Cheltuielile pentru lucrările de renovare şi procurare a echipamentului au fost asigurate de către Primăria din Ceadâr-Lunga şi antreprenorii din localitate, relatează Moldova 1.

„Medicul de familie şi sora medicală vor oferi servicii pentru pacienţii care locuiesc în apropierea centrului de sănătate. Vom face şi câteva proceduri, prelevare de probe, admiterea. Avem trei paturi pentru îngrijirea de zi, există şi două paturi pentru procedurile fizice, totul este la un nivel înalt”, a spus Valentina Dimcioglo, medic de familie.

Autorităţile locale din domeniul sănătăţii au menţionat că lista serviciilor oferite pacienţilor la punctul medical de prim ajutor va fi extinsă, iar primarul municipiului s-a angajat să continue îmbunătăţirea instituţiei pentru confortul oamenilor.

„În viitor ne propunem ca această instituţie să devină un centru de sănătate sau un cabinet al medicilor de familie. Deschidem un post de prim ajutor, care nu este încă în sudul ţării, astfel calitatea serviciilor va fi asigurată. Vom furniza servicii medicale aproape de casa oamenilor şi ei nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze câţiva kilometri până la centrul de sănătate”, a menţionat şefa Departamentului de Sănătate din UTA Găgăuzia, Svetlana Duleva.

„Cu eforturile noastre comune, în sfârşit am reuşit să deschidem postul de prim ajutor. Acesta va deveni nu numai un evaluator medical, ci şi un loc unde oamenii se vor întâlni şi vor comunica. Vom instala aici bănci suplimentare, vom moderniza teritoriul”, a declarat primarul din Ceadâr-Lunga, Anatolii Topal.

În centrul medical deschis la Ceadâr-Lunga, pacienţii au posibilitatea să facă diferite analize, să stea în staţionarul de zi şi să beneficieze de servicii de fizioterapie. Pentru aceasta, autorităţile din regiune sunt în căutarea specialiştilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării