main logo
1646

Un polițist din Bălți și-ar teroriza vecinii pentru a obține un bloc

Un subofițer de la un sector de poliție din Bălți își terorizează vecinii de bloc. De mai bine de jumătate de an, polițistul ar face presiuni asupra unui cuplu de bătrâni, pentru ca aceștia să-și vândă locuința.

Un polițist din Bălți și-ar teroriza vecinii pentru a obține un bloc

Plecarea vecinilor, i-ar permite omului legii să pună mâna pe aproape întreg blocul locativ. Bărbatul susține că este proprietarul a 5 din 8 apartamente, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

Tataiana și Mihail Urzanovschi, părinții consilierei municipale Svetlana Urzanovscaia, locuiesc în acest bloc de pe strada Mihai Viteazul din Bălți, de jumătate de secol. În ultimele șase luni, liniștea lor este perturbată de acțiunile vecinului, care periodic, execută lucrări de reparație în cele cinci apartamente. Bătrânii  spun că meșterii ar fi deteriorat o parte din peretele portant din interiorul clădirii.

Fundamentul este deja vechi. Casa aceasta a trecut prin multe cutremure de pământ. Sâmbătă, lucram în bucătărie și am auzit un zgomot puternic. S-au peretele a crăpat și nu se vede după tapete, sau nu știu ce s-a întâmplat. Mă tem, că într-o zi, totul se va surpa, a spus Tatiana Urzanovscaia.

E gol. Tot cimentul a căzut. Priviți, aici e drept, dar acolo nu. Sunt denivelări, a arătat Mihail Urzanovschi.

Numeroasele adresări organelor de drept, nu au adus niciun rezultat.

Răspunsul vine copiat, identic cu cel precedent. Cum că, au vorbit cu vecinii, care le-au spus că Alexandr are un comportament corect cu ei. Unde ei au găsit vecini în acest bloc? Ei nu sunt. Aici locuim doar noi și el. Atât.  Unul este plecat în Rusia, altul în Italia, a adăugat femeia.

Polițistul ar fi schimbat samovolnic sistemul de livrare a agentului termic. Vecinii au sesizat întrerprinderea de resort, fapt ce l-a nemulțumit pe omul legii.

De la toată ura aceasta în legătură cu energia termică, el mi-a zis să-mi strâng sforile pentru albituri pentru că i-ar împiedica accesul în garaj. Acolo a rămas ciotul unui pom. Într-o zi a tăiat crengile, apoi, a văzut că tăcem, iar duminică a tăiat tulpina. Mai mult, a ars ciotul cu lampa, a mărturist Tatiana Urzanovscaia.

Soții Urzanovschi ar fi fost amenințați și de tatăl vecinului buclucaș.

Iurie, tatăl polițistului, iese, îl etichetează și îl amenință pe soț. M-a numit dement, a ieșit alb la față, am crezut că mă va lovi. A început să mă amenințe, că îmi va face ceva, au relatat soții.

Vecinul nărăvaș este polițistul de sector, Alexandru Cazacov, care își desfășoară activitatea la Sectorul de Poliție nr.2 din Bălți.

Echipa de jurnaliști nordnews a încercat să obțină  un comentariu din partea omului legii, privitor la acuzațiile aduse de cuplul Tatiana și Mihail Urzanovschi. Din păcate, el nu a fost prea receptiv cu reporterii portalului nostru. Mai mult, el a manifestat un caracter violent în adresa jurnaliștilor.

Vă mai spun o dată, să nu mă filmați sau nu auziți? – De ce puneți mâna pe tehnica mea?  Este adevărat că ați cumpărat în acest bloc 5 apartamente? Doriți să cumpărați și apartaemntul vecinilor?

Într-o discuție telefonică, polițistul a afirmat că este proprietarul a jumătate de bloc.

Eu locuiesc aici și jumătate de bloc e al meu, a spus Alexandru Cazacov.

Alexandru Cazacov este angajat la Inspectoratul de poliție Bălți din martie 2019. Deși, declară că-i aparține jumătate de bloc, polițistul nu-și indică proprietatea în declarația de avere și interese personale la Autoritatea Națională de Integritate.

Potrivit datelor oferite de Registrul Cadastral, proprietarii celor cinci apartamente sunt parinții și bunica lui Alexandru Cazacov.

Conform documentului, posesorii primului apartament, cu o suprafață de 35 de metri pătrați, sunt Tighineanu-Cazacov Larisa și Cazacov Iuri, pe care l-au cumpărat  anul trecut.

Alte patru locuințe  din blocul cu două nivele, îi aparțin bunicii  lui Alexandru Cazacov, Tighineanu Tatiana. Suprafața totală a acestora este de 140 de metri pătrați.

Datele din Registrul Cadastralau fost obținute de nordnews.md, grație suportului acordat de RISE Moldova.

Activista civică, Diana Grosu, crede că acțiunile polițistului de a face presiuni asupra vecinilor, contravin legii, iar organele competente trebuie să se autosesizeze.

Codul civil spune că, dreptul de proprietate privată este un drept garantat și nimeni, nu poate fi silit să cedeze acest drept. Cred că este strigător la cer asemenea cazuri, în care, sunt făcute presiuni asupra oamenilor pentru a ceda dreptul lor la proprietate. Noi suntem un stat de drept și cred că toate instanțele și organele de drept, trebuie să sesizeze pe acest caz și noi, ca societate civilă, trebuie să informăm lumea, a declarat sctivista civică, Diana Grosu.

Amintim că, un caz similar a fost înregistrat anul trecut la Chișinău, unde, un bărbat, își chinuia vecinii, 24 din 24, cu muzică de înmormântare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării