main logo
1757

Șef al Poliției de frontieră, reținut în dosarul cu țigări de 500.000 de lei

Un polițist de frontieră a fost reținut în dosarul contrabandei cu țigări în valoare de circa jumătate de milion lei depistată pe malul râului Prut.

Șef al Poliției de frontieră, reținut în cazul țigărilor de 500.000 leiFoto: border.gov.md

Procurorii PCCOCS au efectuat la data de 7 mai percheziții la domiciliile și birourile unor angajați ai Poliției de Frontieră și au găsit înscrisuri, acte și telefoane mobile ce ar fi fost folosite în activități ilegale, transmite Știri.md.

În aceeași zi a fost reținut un șef de sector al Poliției de Frontieră. La 8 mai, polițistului i-a fost înaintată învinuirea pentru participarea la tentativa de contrabandă cu mărfuri accizate.

Duminica trecută, 9 mai, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul, Ciocana au dispus plasarea acestuia în arest pentru un termen de 15 zile. Procurorii au atacat această decizie la Curtea de Apel, întrucât aceștia solicită 30 de zile de arest.

Anterior, procurorii au contestat mandatul de arest eliberat tot pentru 15 de zile și în privința unuia din liderii grupării criminale care a fost reținut la 30 aprilie curent. 

Atunci oamenii legii au găsit 70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm – de producție autohtonă. Tot acolo, a fost depistată și o barcă gonflabilă cu motor.

Potrivit legii penale, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 4 la 10 ani.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării