26 oct, 2019 09:37
659
0
Un polițist de frontieră, eliberat: A utilizat mașina de serviciu în scopuri personale
26 oct, 2019 09:37
659
0

La începutul lunii septembrie a anului curent, în adresa Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a parvenit o informație, precum că un angajat al Poliției de Frontieră utilizează mașina de serviciu în alte scopuri decât cele de serviciu.

În context, pe cazul dat a fost inițiată o anchetă de serviciu. Urmare a măsurilor întreprinse în cadrul anchetei, s-a constatat că angajatul introducea date eronate în foaia de parcurs, privind ziua, ora și distanța traseului, transmite Știri.md.

Mai mult ca atât, conform foii de parcurs, în zilele de odihnă și sărbători naționale, autoturismul ar fi trebuit să se afle pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră, însă, în aceiași perioadă, potrivit Sistemului informațional automatizat de evidența contravențiilor, cu vehiculul menționat au fost comise mai multe contravenții pe străzile capitalei, și anume depășirea limitei de viteză.

Totodată, s-a stabilit prezența automobilului în preajma domiciliului angajatului IGPF. O altă încălcare gravă a fost identificată în cadrul examinării cazului și anume că, abia la data de 12 august 2019 automobilul a fost întărit prin ordin și acordat drept persoanei menționate de a conduce acest mijloc de transport, fapt ce dovedește că până atunci mașina de serviciu a fost condusă ilegal.

Astfel, în urma anchetei de serviciu, angajatul Poliției de Frontieră a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică și ridicarea legitimației de serviciu, iar materialele vor fi transmise la Centrul Anti Corupție pentru constatarea cadrului contravențional.

Este de menționat faptul că, conducerea Poliției de Frontieră nu va tolera astfel de cazuri care sunt extralegale și de fiecare dată va întreprinde toate măsurile necesare de prevenire a acestora.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter