main logo
7298

Un polițist care vindea alcool la Piața Centrală, reținut

Un polițist a fost reținut pentru 72 ore pentru comercializarea a aproximativ 350 de litri de alcool etilic, folosindu-se de situația sa de serviciu.

Un polițist care vindea alcool la Piața Centrală, reținut

În urma investigaţiilor s-a constat, că  atât agenţii economici, cât şi persoane fizice, îmbuteliau alcool, contrafăceau băuturi alcoolice tari cum ar fi: (whisky, vodka, coniac, brandy, etc). 

O mare parte din băuturile contrafăcute erau comercializate atât prin intermediul locurilor de agrement, cât și la piețele din mun. Chișinău, astfel, marfa contrafăcută fiind păstrată în mai multe depozite din adiacentul Pieţei Centrale, transmite Știri.md.

La 28 noiembrie, procurorii din cadrul Oficiului Principal al Procuraturii municipiului Chișinău și angajații Direcției Investigarea Fraudelor a INI, în comun cu angajații SCAUP DP mun. Chișinău, au descins la 13 adrese (domicilii, depozite, percheziții corporale, automobile, linii clandestine etc.).

Ca urmare a efectuării perchezițiilor au fost ridicate (înscrisuri de ciornă, cutii în care se aflau sticle goale cu inscripția divin „Bardar”, 100 de sticle a câte un litru cu alcool etilic inscripția („питьевой спирт 96, 6 г. Тирасполь”), etichete cu inscripția „alcool etilic”, alcool de culoare brună, Glucoza preparată, 2.750 de vase goale cu volum de 1 litru, sticle divin „Călărași”, „Kvint”, „Bardar” fără marcă de acciz, 2.500 de litri de alcool, 1.000 de sticle cu diferite denumiri fără marca de acciz).

Totodată, în aceeași zi, a fost reținut în flagrant un angajat al poliției în moment ce comercializa aproximativ 350 de litri de alcool etilic, ultimul folosindu-se de situația sa de serviciu, din interes material și interesul material al unor persoane terțe, contrar prevederilor legale, a transportat din Transnistria în mun. Chișinău, alcool etilic, care în conformitate cu prevederile Codului Fiscal face parte din produse accizabile, cu scopul realizării ulterioare diferitor persoane, inclusiv pe teritoriul Pieței Centrale din mun. Chișinău. Astfel, polițistul fost reținut pentru 72 ore în conformitate cu prevederile art. 166 Cod de Procedură Penală. 

De asemenea, s-a constatat, că zilnic în municipiul Chișinău, regiunea Pieței Centrale, se transporta spre comercializare, alcool etilic şi băuturi contrafăcute în cantități impunătoare. Alcoolul etilic se depozita în apropierea Pieței Centrale, după care era distribuit furnizorilor care-l realizează la prețul de 50 – 60 lei/litru („питьевой спирт 96, 6 г. Тирасполь”) sticle divin „Calaraș”, „Kvint”, „Bardar”.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform semnelor constitutive prevăzute de art. art. 250 alin. (2), lit. b), art. 327 alin. (2) lit. b1)  Cod penal al RM. Persoanele culpabile de „evaziune fiscală, transportare, păstrare sau comercializare mărfurilor supuse accizelor fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de acciz de modelul stabilit în proporţii deosebit de mari, abuzului de serviciu, săvârșit de către o persoană publică și din interes material” acţiuni ce se pedepsesc cu închisoare până la 10 ani.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală necesare documentării cazului, acumulării probelor în vederea definirii cauzei penale în instanța de judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării