main logo
4046

Un polițist beat din Anenii Noi a accidentat mortal un militar

Un poliţist de patrulare, care acum un an, a urcat beat la volan şi a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager, a fost reţinut.

Un polițist beat din Anenii Noi a accidentat mortal un militar

Omul legii riscă de la 4 la 8 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Potrivit procurorilor, pentru a scăpa de pedeapsă, până la sosirea la faţa locului a forţelor de ordine, acesta a mutat cadavrul pasagerului la volan, încercând să ducă în eroare oamenii legii.

Tragedia s-a produs pe 11 iunie 2017. Poliţistul a urcat beat la volanul unui BMW, având şi doi pasageri. Acesta s-a deplasat cu viteză pe traseul R2, din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, spre Chişinău. 

Şoferul s-a angajat într-o depăşire, însă a pierdut controlul volanului, tamponând lateral o altă maşină. După impact, BMW-ul a derapat de pe carosabil şi s-a răsturnat fiind proiectat într-un copac.

În urma impactului, ambele maşini au fost avariate, iar unul dintre pasagerii BMW-ului, în vârstă de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil şi a decedat.

Pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, poliţistul, până la sosirea la faţa locului a forţelor de ordine, a mutat cadavrul pasagerului la volan, încercând să ducă în eroare oamenii legii. 

Acelaşi lucru a fost susţinut şi de către alte persoane, care au fost audiate în calitate de martori.

În baza acelor probe, procesul penal a fost încetat în legătură cu decesul făptuitorului.

Ulterior, cauza a fost studiată în Procuratura Generală, fiind dispusă efectuarea expertizei ADN în România, la dispoziţia experţilor fiind puse mostre de probe biologice prelevate de la faţa locului. 

Recent, concluziile experţilor români au confirmat bănuiala procurorilor, fiind constatat că anume poliţistul se afla la volanul maşinii în momentul impactului.

Astfel, la mai bine de un an de la tragicul accident, poliţistul de patrulare a fost reţinut.

Totodată, procurorii examinează şi urmează să dea calificare şi acţiunilor polițistului şi altor persoane, care au contribuit la ascunderea adevărului pe caz. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării