main logo
1367

Un pianist din R.Moldova, revoltat de condițiile unei închisori italiene

Pianistul emerit din Moldova, Alexander Paley, este revoltat de condiţiile de detenţie dintr-o închisoare italiană, unde a petrecut două zile şi două nopţi şi a riscat să se infecteze cu COVID-19.

Un pianist din R.Moldova, revoltat de condițiile unei închisori italiene

El a declarat la o conferinţă de presă la Infotag că din cauza pandemiei de coronavirus a fost nevoit să încalce condiţiile de şedere în Europa, transmite Știri.md.

"Nici măcar nu pot spune cu siguranţă, pare-mi-se, cu patru zile. În timpul turului, am completat sute de formulare, iar în paşaportul meu nu mai există spaţiu pentru ştampile. Am zburat de la Chişinău la Milano, îndreptându-mă spre Vilnius. De curând predau la Academia Kaunas, iar studenţii mă aşteptau.

Dar în Italia am fost acuzat de încălcarea condiţiilor de şedere şi am fost plasat într-o închisoare. Nu eram singur acolo. M-au revoltat condiţiile, era o antisanitarie totală", a spus muzicianul.

Pianistul în vârstă de 65 de ani a recunoscut încălcarea, dar nu a putut fi de acord cu "condiţiile inumane de detenţie".

"Erau opt paturi, toate acoperite de pete de origine necunoscută. Şi pe podeaua din celulă era o mizerie totală. Nu exista nicio ventilaţie, trebuia să dorm în haine, iar în chiuvetă părea să fie părul tuturor celor care stătuseră acolo înaintea mea. Am fost hrăniţi, dar nu hrăniţi prea mult.

Sandvişuri şi cafea de două ori pe zi. Dar acest lucru nu este revoltat. Fugind de pandemie, noi, persoanele în vârstă, am fost ţinute în condiţii insalubre", a spus el indignat.

Paley a spus că abia după schimbul personalului închisorii şi al ameninţării de a declara greva foamei, în celulă s-a făcut curat.

"M-am întors în Moldova, acum mă îndrept spre Vilnius şi mai departe la cursurile mele cu studenţii. Cu toate acestea, îmi voi aminti încă mult timp de această experienţă", a rezumat interpretul, care s-a mutat în Statele Unite în 1988.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării