main logo
4127

Un parc recent renovat de la Râșcani a stârnit amuzamentul internauților. Cum explică Primăria capitalei

Zebra și indicatoarele noi dintr-un parc de la Rîșcani, recent renovat, au stârnit amuzamentul internauților pe rețele.

Un parc recent renovat de la Râșcani a stârnit amuzamentul internauților

Astfel, Primăria capitalei a venit cu explicații menționând că scopul acestor acţiuni este informarea copiilor despre regulile de circulaţie şi securitatea în traficul rutier.Mai mult, periodic poliţia rutieră va organiza lecţii în acest sens, chiar în parc, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Vreu să știți că în sectorul Rîșcani, în prezent sunt implementare 30 de proiecte de infrastructură. Lucrările de reabilitare a Parcului de la intersecţia străzilor Dumitru Rîşcanu cu Andrei Saharov (zona Autodromului), sunt pe ultima sută de metri. În acea zonă sunt mai multe proiecte în derulare. Până în prezent în Parcul de la intersecţia străzilor Dumitru Rîşcanu cu Andrei Saharov au fost efectuate următoarele lucrări: ⁃ Amenajate aleile pietonale ⁃ Instalat sistemul de iluminat ⁃ Instalat un teren de joacă şi două de fitness, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi ⁃ Instalate mese de tenis, de şah ⁃ Amenajate locuri de parcare ⁃ Instalat un grup sanitar ⁃ Instalate scaune şi coşuri pentru gunoi.

Urmează amenajarea spaţiului verde. Totodată, pe aleile din parc au fost instalate semne de circulaţie rutieră şi aplicat marcaj rutier. Urmează instalarea unui semafor mobil. Scopul acestor acţiuni este informarea copiilor despre regulile de circulaţie şi securitatea în traficul rutier. Mai mult, periodic poliţia rutieră va organiza lecţii în acest sens, chiar în parc. Proiectul a fost realizat cu suportul orașului Mannheim, Germania, înfrățit cu Chișinăul. Amintesc că în prezent sunt efectuate lucrări de reabilitare şi în Parcul Dumitru Rîşcanu din strada Braniştii”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Chișinău, Natalia Ixari.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării