Un nutriționist explică de ce untura e cea mai bună grăsime pentru gătit
Cele mai bune uleiuri pentru gătit sunt grăsimea, uleiul de floarea-soarelui rafinat, de cocos etc.

În cadrul unui interviu pentru Prima Oră, medicul nutriționist Sergiu Munteanu a menționat că uleiurile presate la rece se folosesc numai în stare proaspătă, transmite Știri.md.
"Dacă un ulei presat la rece îl încălzim, atunci noi pierdem oxidanții și vitaminele. Nu este sens să folosim la prelucrarea termică un ulei presat la rece", a explicat medicul.
Totodată, nutriționistul a menționat că untura este cea mai bună grăsime pentru gătit.
"Preferabil e ca la gătit să fie folosită untura. Ea este foarte stabilă și la temperaturi ea nu se deteriorează și nu produce multe toxine. Ea permite ca mâncarea să fie mai gustoasă, iar vitaminele din mâncare se absorb mai bine în untură. Este important să gătim cu grăsime, însă să nu exagerăm", a mai spus Sergiu Munteanu.