main logo
681

Un număr considerabil de arme deținute ilegal, ridicate de polițiști

Un număr considerabil de arme deținute ilegal au fost retrase din circuit de la începutul anului 2019.

Un număr considerabil de arme deținute ilegal, ridicate de polițiștiFoto: IGP

Despre aceasta anunță Inspectoratul General de Poliție într-un comunicat de presă, transmite Știri.md.

Potrivit IGP, au fost retrase armele starea tehnică a cărora nu corespunde cerinţelor esenţiale de securitate, sunt deteriorate, inutilizabile, cu modificări neautorizate în construcţie sau adaptate pentru comiterea infracţiunilor, păstrate ilegal, depistate fără stăpân, confiscate sau predate benevol pentru nimicire.

Astfel, pe parcursul anilor 2005, 2007, 2009, 2013 și 2015 în Republica Moldova au fost distruse prin topire 18.650 unităţi arme de foc.

În prezent,  la depozitul de armament al Inspectoratului General al Poliţiei sunt păstrate temporar 1.583 de arme, care au fost stocate în urma lucrărilor finalizate a Comisiei de stat pentru evaluarea, bonificarea și rebutarea armelor în perioada anilor 2016 – 2018 (pistoale-mitralieră, carabine, arme cu ţeava lisă şi ghintuită, pistoale şi revolvere cu ţeava ghintuită, pistoale cu gaze, arme şi pistoale pneumatice,  pistoale improvizate, dispozitive de tragere, arme cu țeavă retezată, diverse piese şi accesorii de arme inutilizabile).

De la începutul anului subdiviziunile poliției au înregistrat 305 arme deteriorate, cu modificări neautorizate în construcții, deținute ilegal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării