main logo
3406

Un nou tip de fraudă la bancomatele din Moldova: Doi ucraineni, reținuți

Doi ucraineni de 30 și 31 de ani au fost reținuți pe teritoriul R. Moldova, fiind suspectați de furt.

Un nou tip de fraudă la bancomatele din Moldova: Doi ucraineni, reținuțiColaj: știri.md

Potrivit poliției, pe parcursul anului 2021, aceștia ar fi instalat la bancomatele mai multor bănci din Chișinău și alte regiuni ale țării, dispozitive de tip ”cash-trapping”, utilizate pentru sustragerea numerarului la efectuarea tranzacțiilor financiare la bancomate, transmite Știri.md.

Astfel, în urma unor acțiunilor întreprinse, oamenii legii au stabilit că suspecții ar fi instalat dispozitive de tip ”cash-trapping” la circa 50 de bancomate, cauzând prejudicii materiale în sumă de peste 100.000 de lei băncilor comerciale din Republica Moldova.

Suspecții au fost arestați pentru 30 de zile și riscă închisoare de la 2 la 6 ani.

În acest context, ofițerii Direcției investigații infracțiuni informatice a Inspectoratului Național de Investigație atenționează cetățenii, în cazul în care depistează careva mijloace tehnice suspecte instalate la bancomat sau acesta nu eliberează mijloace financiare, iar contul bancar fixează extragerea lor, să anunțe imediat banca.

Cash-trapping este o metodă care constă în plasarea unei plăcuțe metalice lipite deasupra fantei bancomatului, care blochează eliberarea banilor din bancomat. Nereușind să aibă acces la bani, victima pleacă în căutarea altui bancomat, în timp ce infractorul scoate placa metalică și intră în posesia banilor blocați în bancomat.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării