main logo
1229

Un nou șef la Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova

Aurica Doina, fosta vicepreședinte Comisiei Națtionale a Pieței Finaciare (CNPF) a fost aleasă în funcția de director executiv al Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) din Moldova.

Cine este noul șef la Biroul Național al Asiguratorilor de AutovehiculeCine este noul șef la Biroul Național al Asiguratorilor de Autovehicule

Potrivit portalului xprimm.md, Aurica Doina a fost aleasă în cadrul unei recente ședințe a BNAA și ea o va inlocui pe Alina Osoianu, ce a ocupat aceasta poziție din septembrie 2015, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Motivul acestei mutări este faptul că mandatul Alinei Osoianu la BNAA expirase încă în septembrie 2018 şi ea a renunțat să mai candideze la această funcţie.

Aurica Doina a fost în perioada 2007-2011 vicepreședinte a CNPF (coordonator pentru domeniul asigurărilor), iar din iulie 2011 și până în aprilie 2017 a fost membru în Consiliul de Administraţie al CNPF (coordinator pentru valori mobiliare şi microfinanţare).

Biroul Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule este o asociaţie profesională, necomercială, neguvernamentală, apolitică, independentă constituită prin comunitate de interese, cu statut de persoană juridică, bazată pe principiul apartenenţei obligatorii a asigurătorilor de răspundere civilă auto în calitate de membru, care îndeplineşte prerogativele şi atribuţiile de Birou Naţional al Republicii Moldova în Consiliul Birourilor Sistemului Internaţional de Asigurare „Carte Verde”.

Republica Moldova a intrat în sistemul Carte Verde în anul 2001, iar până în 2009 a deţinut calitatea de membru tranzitoriu. Ulterior a fost decisă intrarea într-un proces de monitorizare nefinalizat nici în prezent.

În anul 2015 ţara noastră a fost suspendată din sistemul Carte Verde (din cauza neregulilor), decizie revocată ulterior în iunie 2016, după masurile întreprinse de către conducerea BNAA şi companiile membre pentru remedierea situaţiei.

În anul 2017, Consiliul Birourilor a decis prelungirea perioadei de monitorizare pentru Moldova cu trei ani. 

Piaţa de Carte Verde reprezintă circa 25% din piaţa asigurărilor din Republica Moldova, iar în nouă luni ale anului 2018 aceasta s-a ridicat la peste 258 milioane lei, în creştere cu circa 11%.

În prezent din cele 14 companii de asigurări din Moldova, doar nouă pot vinde poliţe de Carte Verde.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării