main logo
781

Un nou sector de Poliție la Edineț, datorită investițiilor UE

Deconectările de energie de ieri nu au împiedicat lansarea oficială a unui nou sector de Poliție în municipiul Edineț, renovat capital cu suportul Uniunii Europene. Grație noii tehnici din dotare, polițiștii vor putea presta oamenilor servicii rapide și de calitate.

Un nou sector de Poliție la Edineț, datorită investițiilor UEFoto: Nord News

În Sectorul de Poliție nr.1 vor activa 8 angajați, care vor deservi trei localități din cadrul Primăriei Edineț, cu aproape 20 de mii de cetățeni. Sediul reprezintă o construcție modulară, care oferă o mai multă transparență în activitate și a fost constituit conform unei viziuni unice, transmite Știri.md, cu referire la Nord News.

„Condițiile sunt foarte bune. Avem bucătărie, baie, încălzire, internet, birou de serviciu, calculatoare, masă, safeu. Oamenii sunt mulțumiți când vin la noi. Avem o cameră specială pentru audierea cetățenilor”, a spus Denis Crucian, ofițer principal al sectorului de poliție nr. 1 din Edineț.

„Sectorul de poliție creat este un plus pentru angajați, care se simt aici mai bine, iar cetățenii au o altă atitudine față de polițiști, care apar mai deschiși, mai transparenți”, a adăugat Anatolie Grițco, șeful sectorului de poliție nr. 1 din Edineț.

Deschiderea sectorului de poliție din Edineț însemnă încă un pas al R. Moldova spre Uniunea Europeană, susține Ambasadorul UE în țara noastră.

„Uniunea Europeană ajută R. Moldova practic în toate domeniile, iar poliția nu este o excepție. Desigur, pentru UE, care se bazează pe valori precum statul de drept, este important ca aceste instituții să funcționeze democratic și în condiții normale”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul UE în R. Moldova.

Potrivit Ministrei Afacerilor Interne a R. Moldova, nu toate inspectoratele din țară sunt asigurate cu generatoare.

„Și de această dată s-au înregistrat deconectări în mai toate raioanele. Asta înseamnă că fără lumină au rămas și inspectoratele de poliție. Doar 10 nu sunt dotate cu generatoare. În rest, toate funcționează în regim obișnuit. Funcționează și serviciul 112, este asigurată legătura dintre cetățenii în dificultate cu unitatea de gardă, cu dispeceratele raionale”, a menționat Ana Revenco, Ministra Afacerilor Interne a R. Moldova.

Sectorul de poliție din Edineț a fost renovat în cadrul Reformei Poliției. Valoarea investițiilor se cifrează la peste 3 milioane de lei. În total, 22 de sectoare de poliție din nordul Republicii Moldova au fost renovate cu suportul Uniunii Europene.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării