main logo
746

Un nou post de pompieri voluntari, inaugurat în raionul Ialoveni

Un nou post de pompieri voluntari a fost inaugurat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în Răzeni, raionul Ialoveni.

Un nou post de pompieri voluntari, inaugurat în raionul Ialoveni

Stația a fost inaugurată ieri, 25 august. La ceremonia oficială de deschidere a participat conducerea Inspectoratului, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale, transmite Știri.md

Stația va oferi siguranță pentru 10.000 de localnici din satele Răzeni și Cegîrleni. Noul post a fost construit din temelie de către IGSU în colaborare cu autoritățile publice locale.

Mai mult, IGSU a oferit salvatorilor care vor activa în cadrul unității o autospecială de intervenție, dar și echipamentul necesar. În cadrul postului vor activa opt pompieri voluntari civili. Instruirea acestora a fost efectuată de către specialiștii IGSU, care și pe viitor vor acorda asistența metodică și practică pompierilor noi.

Oficialii prezenți la deschiderea noului post au menționat că acesta va asigura forța primară pentru intervenții la incendii și situații excepționale, până la venirea pompierilor profesioniști.

Anterior, posturi similare au fost inaugurate și în alte localități ale țării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării