main logo
3011

Un nou cămin al USMF Nicolae Testemițanu reconstruit capital, redeschis

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la deschiderea Căminului nr. 2 din Campusul studențesc (str. Mălina Mică, 68/2), după o reconstrucție capitală.

Un nou cămin al USMF Nicolae Testemițanu reconstruit capital, redeschisImagine simbol

Potrivit reprezentanților USMF, evenimentul va avea loc pe data de 30 septembrie 2024, începând cu ora 15:30, la care vor participa rectorul Emil Ceban, reprezentanți ai conducerii universității, ai Campusului studențesc și viitorii locatari, transmite Știri.md.

Reconstrucția Căminului nr. 2 a început în luna septembrie 2023 - proiect în care USMF „Nicolae Testemițanu” a investit peste 60 de milioane de lei, inclusiv 2,2 milioane de lei pentru mobilier, resurse financiare ce au fost alocate din bugetul instituției. Căminul are o suprafață de 4071,8 metri pătrați, 111 camere și o capacitate de 248 de locuri ce vor fi repartizate studenților Facultății de Medicină nr. 1 din anii I și II.

În Căminul nr. 2 au fost efectuate lucrări de amploare, prin replanificarea din tip coridor în apartamente cu 2, 3 și 4 camere, asigurate cu grupuri sanitare și bucătărie. Clădirea a fost dotată și cu două ascensoare.

De asemenea, au fost amenajate o sală de lectură, o spălătorie și o uscătorie de haine. Totodată, la subsol își are sediul Centrul de studii preuniversitare și educație lingvistică.

De menționat că, în ultimii doi ani, USMF „Nicolae Testemițanu” a reconstruit capital două cămine pentru studenți.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării