4 iul, 2019 11:13
2 752
0
Un notar din anturajul lui Plahotniuc figurează în raportul Kroll 2
4 iul, 2019 11:13
2 752
0

Printre numele noi care figurează în raportul Kroll 2 este notarul Olga Bondarciuc, cea care a prestat, în ultimii ani, servicii pentru ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Cel puțin, despre aceasta a anunțat astăzi președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Olga Bondarciuc este cunoscută pentru legalizarea mai multe tranzacții în care au fost implicate firme sau persoane din anturajul oligarhului Plahotniuc.

Ca de exemplu, în anul 2018 Finpar Invest SRL – companie de bază în imperiul imobiliar al oligarhului Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat (PD), a vândut trei proprietăți în valoare de peste jumătate de miliard de lei. Printre ele și Global Business Centre, reședința de afaceri unde Plahotniuc a fost vizat de o tentativă de asasinare. Contractul de vânzare a capitalului social a fost semnat în prezența Olgăi Bondarciuc, scrie anticoruptie.md

Potrivit jurnal.md, notarul Olga Bondarciuc a legalizat mai multe documente pentru cetățenii din Israel, necesare înregistrării companiei „Air Jet Company”. În ultimii ani, numele ei figurează în mai multe tranzacții legalizate cu implicarea oamenilor și din anturajul lui Șor.

Știri.md reamintește că astăzi va fi publicat raportul Kroll 2. Anunțul a fost făcut de Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă. Însă, potrivit președintelui Comisiei de anchetă, raportul nu conține cea mai importantă anexă - lista finală a beneficiarilor.

„Acea listă se află la Procuratura Generală. În foarte scurt timp, cred că vom face rost de ea”, a spus Slusari.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter