main logo
5674

Un muncitor pe șantier, surprins cum lucrează la înălțime fără nicio asigurare

Un lucrător pe șantier a fost surprins de trecători cum muncește, la etajul 12, fără nicio asigurare. Totul s-a întâmplat pe strada Calea Orheiului din Capitală.

Un muncitor, surprins cum lucrează la înălțime fără nicio asigurareFoto: Captură de ecran

Martorii oculari au rămas șocați de modul în care se desfășoară lucrările pe șantierul din sectorul Râșcani, cartierul Poșta Veche, din municipiul Chișinău, transmite Știri.md

La ultimul etaj, al 12-lea, al unei clădiri aflate în construcție în prezent, un muncitor a fost surprins cum urcă pe o scară din lemn în exterior fără nicio plasă de siguranță.

Amintim că mai mulți muncitori au căzut luni, 26 august, de la înălțime. Incidentul s-a produs pe teritoriul unui șantier de construcții de pe bulevardul Dacia, municipiul Chișinău. 

Pe lângă Poliție, la fața locului au intervenit și reprezentantul Inspectoratului pentru Protecția Muncii, dar și reprezentanții Inspectoratului pentru Supraveghere Tehnică în Construcții și Urbanism. Pe acest caz a fost pornit un proces penal.

Potrivit Alei Nemerenco, ca urmare a incidentului, cinci persoane au ajuns la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Una dintre ele a refuzat spitalizarea. Două persoane ar avea fracturi ale coloanei vertebrale, iar altele două – traumatisme mai ușoare.

Ulterior, compania care ridică clădirea de la Botanica a contrazis declarațiile Alei Nemerenco. Agentul economic susține că doar doi dintre angajații săi au rămas în spital și niciunul nu a suferit traumatisme grave în urma incidentului.

Citește și: Incidentul de pe șantier: Un muncitor a plecat din spital fără voia medicului

Video: Telegram/Vtememd

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării