main logo
4012

Un motociclist a provocat un incident în trafic la un sens giratoriu

Motocicleta e unul din cele mai rapide vehicule în condiţii de ambuteiaj, iar geometria ei permite în mod natural strecurarea printre coloanele lungi de trafic de obicei, cu prudenţa necesară.

Un motociclist a provocat un incident în trafic la un sens giratoriu

Totuşi, atunci când se ajunge la intersecţii, se aplică regulile generale, chiar dacă prin inerţie se poate lăsa senzaţia că şi acolo ar exista căi de strecurare. Un asemenea caz a fost surprins ieri în Chişinău, motociclistul provocând un incident, care n-a avut urmări grave, dar care ar putea servi drept lecţie a unei situaţii de evitat pentru toţi ceilalţi, automobilişti şi motociclişti, transmite Știri.md cu referire la piațaauto.md.

Totul s-a produs la intersecţia cu sens giratoriu de la Calea Orheiului. Traficul nu era foarte aglomerat la ora amiezii, iar motociclistul a putut să se strecoare cu uşurinţă prin coloane până la intrarea în sensul giratoriu. La intrarea în intersecţie a privit spre stânga şi pare să fi văzut maşinile de acolo, inclusiv Renault-ul. Dar, din motive neclare, motociclistul a continuat să se deplaseze şi când Renault a vrut să iasă în direcţia Tudor Vladimirescu, l-a atins uşor la roata dreaptă faţă. Nu e foarte clar dacă a existat un contact între motocicletă şi maşină sau doar între piciorul motociclistului şi maşină, dar oricum e un incident nedorit de trafic. Dar există şi o posibilă explicaţie.

Această explicaţie nu-l dezvinovăţeşte total pe motociclist, însă, din imagini, nu se poate vedea un indicator dreapta la Renault, care să anunţe ieşirea de pe cerc. Pe lângă asta, Renault se află undeva spre banda mijloc spre stânga a sensului giratoriu — imaginar vorbind, că marcajele lipsesc — ceea ce ar fi putut induce motociclistul spre gândul că Renault va continua deplasarea pe cerc, iar el ar fi avut spaţiu să intre pe cerc. Oricum, într-un asemenea accident motociclistul rămâne cel care avea obligaţia să acorde prioritate, dar e foarte posibil ca manevra de ieşire de pe sensul giratoriu a Renault-ului să fi fost cauza primară a confuziei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării