main logo
7287

Un moldovean și-a omorât cumnata în Marea Britanie

Un bărbat din Republica Moldova a fost condamnat la închisoare în Marea Britanie, după ce și-a ucis cu cruzime cumnata, amenințând-o de mai multe ori.

Un moldovean și-a omorât cumnata în Marea Britanie

Potrivit presei din Ilford, bărbatul în vârstă de 48 de ani, Nicolae Vîtrosu, a fost găsit vinovat în uciderea soției fratelui său, transmite Știri.md cu referire la news.met.police.uk.

S-a dovedit că Svetlana Mihalachi, în vârstă de 53 de ani, locuia împreună cu soțul ei, fiul său de 12 ani și cumnatul, într-o casă din Ilford. 

Relația dintre Svetlana și Vîtrosu nu era una bună. Aceștia se certau adesea din cauza banilor, a zgomotului din casă și a altor lucruri de rutină. Într-un moment, Svetlana i-a spus direct bărbatului să plece din casa lor, însă acesta a refuzat. 

De-a lungul timpului, relația lor a devenit și mai rea, Vîtrosu continuând să o amenințe pe Svetlana. Aceasta a început să se teamă pentru viața ei și, în disperare, l-a raportat la Ministerul de Interne pe bărbat, care se afla ilegal în Marea Britanie. 

La data de 3 martie 2021, Svetlana a sunat la Poliție, cerând ca Vîtrosu să fie scos din casa lor, iar oamenii legii i-au promis femeii că acesta va fi raportat la serviciile de imigrare. 

Vineri, 9 aprilie, la ora 14:08, un echipaj de Poliție a fost chemat de către Serviciul de Ambulanță din Londra la casa lui Svetlana. Când aceștia au ajuns la locul faptei, au găsit-o pe Svetlana cu multiple răni grave cauzate de lovituri în cap cu o secure. Securea a fost găsită la locul incidentului, iar pe ea oamenii legii au depistat amprentele lui Vîtrosu. 

Potrivit informațiilor, Vîtrosu a părăsit casa la ora 12:02 și, în timp ce se îndepărta de locuință, el l-a sunat pe soțul Svetlanei. Acesta însă nu a răspuns și bărbatul i-a lăsat un mesaj audio prin care i-a spus că soția sa a murit. 

Când soțul Svetlanei s-a întors acasă, a găsit-o pe femeie întinsă pe canapea, cu răni grave la cap și pe față. Polițiștii au sosit imediat la fața locului și i-au acordat femeii primul ajutor medical. Aceasta a fost transportată de urgență la spital, fiind plasată în comă.

În timp ce serviciile de urgență încercau să o salveze pe Svetlana, inculpatul s-a întors acasă, unde și a fost arestat sub suspiciune de crimă. 

Din păcate, femeia a murit la data de 12 mai 2021. 

Pe tot parcursul procesului, Vîtrosu susținea că „aude voci” și suferă de o tulburare psihică. El spunea că i s-a părut că Svetlana avea ochi roșii, ca ai diavolului, însă vorbele acestuia nu i-au convins pe cei din sala de judecată. 

Rosamund Ellis, agentul detectiv care investighează cazul respectiv, a spus: „Svetlana a fost forțată să trăiască pe fundalul amenințărilor cu violență fizică, care, în cele din urmă, s-a încheiat cu un atac fatal. Vîtrosu s-a străduit din greu să dea impresia că nu este responsabil pentru acțiunile sale din cauza unei tulburări psihice, însă acțiunile sale nu au fost rezultatul unor iluzii, ci acțiunile unui bărbat violent. Era o soție și o mamă și profunzimea pierderii resimțite de cei dragi este incomensurabilă. Gândurile mele sunt cu ei astăzi”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării