main logo
797

Un moldovean, reținut în timp ce pregătea omorul unui om de afaceri din Republica Cehă

Un bărbat în vârstă de 20 de ani, locuitor al raionului Dubăsari, a fost reținut în flagrant, fiind bănuit că ar fi pregătit omorul asupra unui cetățean ceh.

Un moldovean pregătea omorul unui om de afaceri din Republica Cehă

Victima a fost salvată grație intervenției prompte a poliției, transmite Știri.md.

În luna ianuarie curent, ofițerii  Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI și cei ai Direcției generale urmărire penală a IGP, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au documentat acțiunile unei persoane, care din interes material și-a creat intenționat condițiile necesare pentru a omorî un om de afaceri de origine cehă, aflat în Republica Moldova.

În cadrul cauzei penale, au fost desfășurate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, fiind acumulate probe care au confirmat intențiile criminale ale suspectului.

La 5 februarie, suspectul a fost documentat în timp ce alegea locul în care intenționa să omoare victima, procura mijloacele necesare pentru comiterea infracțiunii și ascunderea urmelor acesteia, precum și stabilea căile de retragere de la locul fapte.

Pentru realizarea planului său infracțional, bănuitul avea asupra sa o țeavă metalică special adaptată, mănuși, o mască confecționată artizanal, toate procurate de la o piață din mun. Chișinău.   

În aceeași zi, după ora 19:00, în unul din scuarurile din centrul Capitalei, unde în prealabil îi fixase victimei o întâlnire, suspectul a fost reținut în flagrant, fiind înarmat cu o țeavă metalică și purtând masca improvizată, se îndrepta în direcția victimei, aceasta din urmă aflându-se sub protecția oamenilor legii. 

La 7 februarie în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare până la 10 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării