main logo
2738

Un moldovean, înrolat în armata ucraineană: Nu mă protejez doar pe mine

Un moldovean a decis să lupte alături de vecinii ucraineni și acum este cercetaș în Legiunea Internațională a lui Zelenski.

Un moldovean, înrolat în armata ucraineană: Nu mă protejez doar pe mineFoto: hotnews.ro

Sergiu Pănuș are 54 de ani și este din raionul Strășeni. Moldoveanul a povestit pentru Hotnews.ro că s-a alăturat Forțelor Armate ucrainene în urmă cu opt luni, transmite Știri.md.

Bărbatul a mai povestit că este veteran al războiului din Transnistria, iar conflictul declanșat de Putin l-a motivat să vrea să lupte din nou cu rușii.

„Situația e tensionată în Republica Moldova pentru că sunt mulți care nu au de gând să lase lumea de pe bucățica asta de pământ să trăiască liniștită. Dar timpul a arătat, după 30 de ani, că lucrurile nu mai pot merge așa”, spune moldoveanul.

„Sunt de profesie cercetaș, am participat la mai multe operațiuni speciale despre care nu pot să vorbesc. Și asta pentru eu nu mă protejez doar pe mine, dar mai am nepoți, copii…”.

Sergiu a explicat ce înseamnă să fii cercetaș în Legiunea Internațională din Ucraina: „Să culegi informații din teritoriul inamic, să iei prizonieri, să împuști, să arunci un pod în aer și așa mai departe”.

Deși a mai participat la două războaie, legionarul moldovean este de părere că „cel din Ucraina este diferit prin numărul mare al victimelor civile, femei, copii, bătrâni”.

„Eu așa ceva nu am mai văzut în viață”, se confesează Pănuș, care mai adaugă că „deși rușii au făcut astfel de atrocități și cu alte ocazii, acum le fac deschis, nu le mai fac pe ascuns”.

Întrebat dacă în 2023 se poate întâmpla în Transnistria ceea ce s-a întâmplat în 1992, legionarul este convins că ar fi posibil, „dar noi nu vom permite acest lucru”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării