467
0
Un moldovean cu hainele ude, oprit de poliţie lângă Prut
467
0

Un cetăţean moldovean a fost prins după ce a trecut ilegal râul Prut pentru a ajunge în România.

Un bărbat de 37 de ani din Republica Moldova a fost prins de poliţiştii de frontieră din Botoşani, după ce a trecut ilegal râul Prut pentru a ajunge în România, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au depistat un bărbat care a ilegal în România, traversând înot râul Prut. 

Cetăţeanul moldovean a atras atenţia poliţiştilor de frontieră prin faptul că avea hainele ude şi se îndrepta dinspre dinspre frontieră spre localitatea Ştefăneşti.

 “Cel în cauză nu avea documente de identitate asupra sa, fapt pentru care a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti în vederea stabilirii identităţii. 

În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că acesta este cetăţean moldovean, în vârstă de 37 de ani. 

Persoana în cauză a declarat că a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Franţa, pentru a-şi căuta un loc de muncă”, a afirmat Răcnea.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

În baza acordului de readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter