main logo
1323

Un moldovean ajuns în România a rămas dator cu 16.000 de euro

A mers într-o vizită în România, dar a ajuns pe masa de operații într-un spital din Iași. Vorbim despre un bărbat din Strășeni, care a suportat o intervenție chirurgicală, după ce i-a cedat aorta inimii.

Un moldovean ajuns în România a rămas dator cu 16.000 de euro

Medicii români l-au salvat și l-au pus pe picioare. Dar, necaz. Pentru că nu este cetățean român, trebuie să plătească 16.000 de euro pentru asistența medicală. Bărbatul se plânge că nu are acești bani și nu știe de unde să ceară ajutor, transmite Știri.md cu referire la ProTV.

Gheorghe Timbur a mers să-și vadă fiica la Bacău, unde tânăra s-a căsătorit și și-a întemeiat o familie. Bărbatul spune că, într-o zi, brusc i s-a făcut rău, iar în scurt timp a înțeles că nu mai poate mișca o mână și un picior. 

În urma investigațiilor, medicii de la Bacău au decis să-l transporte pe bărbat la Institutul de Cardiologie din Iași, unde el a ajuns direct pe masa de operații.

Este fericit că a rămas în viață, dar spune că a ajuns într-o situație grea. A fost anunțat că trebuie să plătească pentru asistența medicală pe care a primit-o timp de 24 de zile cât a fost internat, el fiind cetățean străin și neavând asigurare medicală. Suma este enormă: 16.000 de euro. 

Deși a fost lăsat să plece acasă, bărbatul a fost anunțat că va fi chemat în judecată dacă nu va plăti suma. Totul s-a întâmplat în martie, iar de atunci el nu a reușit să găsească banii. Trăiește acum din indemnizația soției de 700 de lei, care nu este suficientă nici măcar pentru strictul necesar.

De când a suportat operația, bărbatul nu mai poate munci. A încercat să se adreseze autorităților locale ca să primească o indemnizație, dar deocamdată fără succes.

Femeia spune că s-a adresat la Ministerul Sănătății de mai multe ori, dar nu a primit niciun răspuns de la responsabili. Secretarul de Stat, Boris Gâlcă, ne-a spus că va investiga acest caz săptămâna viitoare. 

Acesta susține că, în asemenea situații, este antrenată o comisie de cardiologi. Daca specialiștii vor stabili că acest caz este unul de urgență, atunci bărbatul va primit de la stat 25 la sută din suma pe care o va achita spitalului din Iași, adică în jur de 4.000 de euro. 

Soții Timbur spun că o duc rău. Au 4 copii. Fiica este bolnavă de cancer, iar ceilalți trei fii sunt împrăștiați prin lume pentru a câștiga un ban pentru a-și intreține familiile. Așa că, cei doi nu știu la cine să se adreseze și unde să găsească banii necesari. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării