main logo
6541

Un moldovean a ucis o fetiță refugiată din Ucraina în Germania

Moldoveanul reținut de autoritățile cehe în Praga, suspectat de autoritățile germane în cazul uciderii Victoriei, o fetiță ucraineană de 9 ani refugiată cu mama ei, s-a dovedit a fi originar din raionul Edineț.

Un moldovean a ucis o fetiță refugiată din Ucraina în GermaniaImagine simbol

Potrivit surselor, este vorba despre Andrei Pasecinic, în vârstă de 37 de ani. Pasecinic ar fi fost amantul mamei micuței și va fi extrădat miercuri, 9 iulie, în Germania, unde va fi judecat, transmite Știri.md cu referire la pulsmedia.md.

Potrivit presei germane, după crimă, cetățeanul R.Moldova a fugit cu un Peugeot argintiu în Cehia, la Mlada Boleslav, apoi a fost reținut la Praga, pe 14 iunie. În dimineața zilei 3 iunie, Valeria a plecat la școală, dar nu a mai ajuns acolo.

O amplă operațiune de căutare în care au fost implicați peste 400 de polițiști din landurile Saxonia și Saxonia-Anhalt, precum și alte servicii de urgență, inclusiv pompieri și scafandri, a fost lansată. Locuitorii din Döbeln, un oraș cu o populație de aproximativ 24.000 de locuitori, au organizat grupuri de căutare în grădini, subsoluri și garaje. În timpul perchezițiilor, poliția a audiat sute de oameni. Pe 6 iunie, s-a extins căutarea.

Întrucât fata și mama ei erau din Ucraina, iar tatăl ei este încă acolo, pe front, anchetatorii i-au contactat pe polițiștii din Ucraina, Polonia și Cehia.

Tatăl Valeriei a publicat un mesaj video pe 9 iunie: „Facem apel la cei implicați în dispariția ei. Găsiți curajul să-l aduceți înapoi pe copilul nostru iubit. Sper cu adevărat că îmi pot îmbrățișa fiica în curând”. Din păcate, pe 11 iunie, cadavrul fetei a fost găsit într-o pădure, aproape de locul unde o femeie a susținut că a auzit un țipăt în ziua în care copilul a dispărut.

Valeria a fugit în Germania cu mama ei, din cauza războiului din Ucraina în 2022 și a frecventat școala primară în Döbeln. A fost înmormântată în Pavlohrad, estul Ucrainei.

valeria

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării