6 aug, 2019 22:23
1 020
1
Un moldovean a dispărut în Ucraina. Se întorcea acasă
6 aug, 2019 22:23
1 020
1

Un bărbat din Florești, grav bolnav de epilepsie, a dispărut acum două săptămâni în orașul Tulcin, Ucraina, în timp ce se întorcea acasă din Rusia.

Foto: jc.md

Deși sora dispărutului a sesizat poliția din Florești, la 26 iulie 2019, până astăzi, nimeni din poliția raională nu s-a interesat de soarta acestuia, afirmă rudele, transmite Știri.md cu referire la jc.md.

Numai după ce presa i-a contactat, anchetatorul Sergiu Fornea ne-a asigurat că i-au telefonat pe colegii lor ucraineni ca să îl dea în căutare pe Vasile.

Vasile Barbaroș, 37 de ani, se afla la Moscova la muncă în ziua când a suportat cinci crize de epilepsie. Patronul său, spun rudele bărbatului, l-a sfătuit să se întoarcă acasă, plătindu-i unui șofer moldovean mai mulți bani decât ar costa drumul spre Chișinău ca acesta să aibă grijă de bolnav.

Ajunși în orașul Tulcin, Ucraina, Vasile a coborât din microbuz la o benzinărie împreună cu ceilalți călători și nu s-a mai întors. Nu a luat cu el nici geanta și nici actele. Era îmbrăcat sumar, într-un pulover gri și o pereche de pantaloni scurți din blugi.

Imaginile de pe camerele de vederi din benzinărie, pe care sora dispărutului a fost să le vadă, arată că microbuzul s-ar fi aflat acolo în jur de două ore. Șoferul însă susține că l-ar fi căutat vreo șapte ore, împreună cu ceilalți călători. 

Deși chiar el susține că Vasile, când a coborât, avea un comportament neadecvat, l-a lăsat de izbeliște în starea în care se afla.

Rudele lui Vasile spun că au informații că el s-ar plimba prin împrejurimile orașului Tulcin și cer ajutorul celor care pot să-l întâlnească. S-ar putea că bărbatul, de la crizele de epilepsie pe care le-a avut, să nu aibă coerență în gândire. 

De aceea, familia vă roagă să anunțați imediat poliția din Tulcin, serviciul 112, fie rudele la tel: 069368290(Diana).

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter