main logo
6709

Un moldovean a circulat 16 ani cu permisul de conducere fals

Poliţistii de frontieră au depistat un cetăţean moldovean care conducea un autoturism cu permisul de conducere falsificat.

Un moldovean a circulat 16 ani cu permisul de conducere fals

Bărbatul de 40 de ani s-a prezentat la punctul de trecere Tudora pentru a ieşi din ţară. Acesta se afla la volanul unei Volvo, înmatriculată în Republica Moldova.

La sfârșitul săptămânii trecute, în timpul desfășurării controlului la trecerea frontierei de stat, polițiștii de frontieră au solicitat conducătorului auto pe lângă documentele de călătorie şi cele pentru mijlocul de transport.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, eliberat de autoritățile naționale și valabil pentru majoritatea categoriilor, s-a luat decizia efectuării unor verificări suplimentare. Ca urmare, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul este falsificat.

Bărbatul a declarat că în 2002 și-a făcut studiile la școala auto din or. Rezina, însă pentru a fi sigur că primește permisul de conducere, prin intermediul unei persoane identificată pe internet, și-a perfectat documentul contra sumei de 150 euro. În cazul dat, cetățeanul moldovean și-a interupt călătoria, revenind în țară pentru a-și pune în ordine documentele.

Permisul a fost reținut și va fi transmis spre expertiză, iar cercetările sunt continuate de către angajaţii Poliţiei de Frontieră în vederea stabilirii circumstanţelor infracţiunii constatate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării