main logo
1782

Un Minister din R. Moldova se apucă să valorifice cânepa: Scopul

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a anunțat că inițiază modificarea unei hotărâri de Guvern pentru aprobarea Regulamentului cu privire la reglementarea activităţilor de cultivare a plantelor care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope.

Un Minister din R. Moldova se apucă să valorifice cânepa: Scopul

Inițiativa a fost supusă consultărilor publice, însă deocamdată sunt zero comentarii, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

În fapt, potrivit Ministerului, modificările vor avea drept scop diferențierea cânepei industriale (cannabis sativa) de alte tipuri de cânepă și ajustarea cadrului normativ național cu reglementările Convenției unice asupra stupefiantelor din 30 martie 1961.

„Modificările ar permite utilizarea cânepei industriale exclusiv în scopuri horticole și industriale”, scrie în anunțul MAIA.

Deci, un proiect abia urmează să fie elaborat. De aceea, propunerile, sugestiile şi recomandările pot fi expediate în adresa Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Direcției politici în sectorul vegetal. Dar atenție! Asta e posibil până la data de 28 octombrie 2021.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării