main logo
2484

Un microbuz a trecut la roșu, în fața unei persoane în scaun cu rotile

Un microbuz a fost surprins de o cameră de bord cum încalcă regulile de circulație.

Un microbuz a trecut la roșu, în fața unei persoane în scaun cu rotileColaj: știri.md

Șoferul fără pic de rușine a fost filmat cum trece la culoarea roșie a semaforului la o intersecție, transmite Știri.md.

Cel mai revoltător este faptul că șoferul nici nu a așteptat ca cei doi pietoni să traverseze strada, unul dintre care era în scaun cu rotile, și a mers înainte.

Ofițerul de presă din cadrul INSP ne-a spus că oamenii legii s-au sesizat în urma imaginilor apărute, iar șoferul urmează să fie identificat și sancționat conform legii. Mai exact, acesta riscă două amenzi:

- Neacordarea de prioritate legală pietonilor sau cicliştilor se sancționează cu amendă de la 1.500 la 1.800 de lei, cu aplicarea a cinci puncte de penalizare.

- Nerespectarea de către conducătorul vehiculului a indicatoarelor rutiere de prioritate, a indicatoarelor de interzicere și de sens obligatoriu, a marcajului de pe partea carosabilă a drumului privind acordarea dreptului prioritar de circulație și a celui destinat vehiculelor de rută se sancționează cu avertisment sau cu amendă de la 500 la 600 de lei, cu aplicarea a două puncte de penalizare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării