main logo
1514

Un medic și o asistentă medicală din R. Moldova au murit de COVID-19

Încă un medic și o asistentă medicală din țara noastră au pierdut lupta cu noul coronavirus.

Un medic și o asistentă medicală din R. Moldova au murit de COVID-19

Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite Știri.md.

În primul caz este vorba despre Alexandru Grec, în vârstă de 60 de ani, care activa în funcția de medic urolog în Secția Asistență Medicală Specializată de Ambulator al Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit colegilor, Alexandru Grec a fost dedicat meseriei sale, dând un exemplu de profesionalism, dedicație și perseverență. Alexandru Grec a fost internat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” pe data de 12 martie curent.

În al doilea caz este vorba despre Parascovia Tomșa, în vârstă de 56 de ani, care a activat în calitate de asistentă medicală la AMT Rîșcani din municipiul Chișinău.

Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” pe data de 23 martie curent.

Potrivit colegilor, Parascovia Tomșa a fost un specialist dedicat profesiei sale, dând dovadă, pe parcursul activității sale, de profesionalism.

Știri.md amintește că încă 46 lucrători medicali din R. Moldova s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, iar bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 230.241 de cazuri de la începutul pandemiei.

Parlamentul a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Măsura a fost impusă în perioada 1 aprilie - 30 mai inclusiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării