main logo
755

Un medic din Moldova spune de ce tinerii sunt predispuși la bolile cardiovasculare

Tinerii din Republica Moldova sunt predispuși la bolile cardiovasculare (BCV) din cauza unui mod sedentar de viață.

Medic din Moldova: De ce tinerii sunt predispuși la boli cardiovasculare

Cardiologul Gheorghe Manolache trage un semnal de alarmă și le recomandă tinerilor și elevilor să-și schimbe regimul zilnic. Recomandările au fost făcute în cadrul unui material video, realizat de IMSP SCR Timofei Moșneaga, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md

La moment atât elevii, cât și tinerii mai mult sunt implicați în calculatoare, telefoane mobile, duc un mod sedentar de viață, cu inactivitate fizică și alimentație nesănătoasă. E destul să facem unele schimbări pentru a ne îndepărta de acești factori de risc și procentajul de boli cardiovasculare va fi mai mic, a declarat Gheorghe Manolache.

Bolile cardiovasculare provoacă aproape 18,6 milioane de decese anual, în întreaga lume. Peste 85% din decesele cauzate de BCV sunt provocate de atacurile de cord și accidentul vascular cerebral și aproape o treime din aceste decese apar prematur la persoanele cu vârsta sub 70 de ani. Peste 75% dintre decesele cauzate de BCV apar în țările cu venituri mici și medii, așa cum este și Republica Moldova, unde BCV se plasează constant pe primul loc printre cauzele de deces, reprezentând circa 58% din totalul deceselor și acest nivel fiind înalt pe parcursul ultimelor două decenii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării