main logo
501

Un marocan căutat doi ani de Interpol, depistat la intrare în R. Moldova

În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au reținut un cetățean al Regatului Maroc, care era dat în căutare internațională încă din anul 2020.

Un marocan căutat doi ani de Interpol, depistat la intrare în R. MoldovaFoto: border.gov.md

Acesta era căutat de Interpol pentru fals/fraudă bancară, transmite Știri.md.

După doi ani de căutare, acesta a fost depistat pe Aeroportul din Chișinău, la intrare în țară. 

El a sosit la Chișinău cu o cursă „Istanbul-Chișinău”. La ghișeu străinul s-a prezentat ca cetățean al Republicii Franceze, în vârstă de 36 de ani, arătând la controlul de frontieră un pașaport cu indici vădiți de falsificare.  

Imediat persoanei i-a fost inițiat controlul în linia a doua, în urma căruia au fost depistate patru documente emise de autoritățile franceze - două permise de conducere și două cărți de identitate, precum și trei acte marocane - un pașaport, o carte de identitate și un permis de conducere.

Ca urmare a verificării amănunțite, în comun cu ofițerul Frontex, s-a constatat că doar cartea de identitate eliberată de către autoritățile din Regatul Maroc este veridică, iar celelalte documente conțineau semne vizibile de falsificare.

Totodată, în cadrul procedurii de control al străinului în baza de date Interpol, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este căutat de către autoritățile de ocrotire a normelor de drept din Regatul Maroc. 

În fapt, pasagerul a fost reținut și escortat la Izolatorul de Detenție Preventivă al Direcției de Poliție mun. Chișinău până la luarea unei decizii legale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării