main logo
1579

Un local din Chișinău se închide pentru o zi în semn de protest

Localul Smokehouse se închide pentru o zi în semn de protest față de inițiativa Guvernului de a majora impozitele pentru domeniul HoReCa.

Un local din Chișinău se închide pentru o zi în semn de protest

Astfel, localul își închide ușile pentru ziua de luni, 12 august, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Noi am menționat această situație de nenumărate ori în ultimele câteva săptămâni, clar menționând de ce abrogarea reformei anterioare nu este rezonabilă. 

Rezultatele acestor acțiuni sunt destul de evidente: aceasta va duce doar la creșterea corupției și mitelor, va pune sub lovitură antreprenorii mici, va atrage venituri mici în buget și va trage după sine un scandal politic pentru guvernare, care, noi vrem să credem, vrea să realizeze rezultate reale. Însă ca rezultat vor avea de pierdut toți”, susțin reprezentanții localului.

Potrivit lor, majorarea de TVA va afecta „Smokehouse” pentru că va tăia jumătate din veniturile lunare ale localului. „Încercați să vă puneți în locul nostru. Imaginați-vă că Guvernul vine la voi și spune „avem o situație de urgență națională! Vom lua ½ din salariul vostru lunar” Ce ați face voi? Credem că ați pune o întrebare logică „bine, dar se aplică la toți? Situația de urgență se aplică la toți?” Dar ei spun nu. Doar industria voastră. Toți alții lucrează ca de obicei”, scrie pe pagina „Smokehouse”.

„Noi închidem restaurantul pe luni cu scopul de a atrage atenția la amenințarea existențială pentru Smokehouse, pe care le reprezintă aceste schimbări fiscale. Așadar dacă ați dorit să savurați un barbecue gustos cu bere proaspătă artizanală moldovenească, ne cerem scuze, dar nu vă putem ajuta”.

Reprezentanții localului au inițiat și o petiție online adresată Ministerului Finanțelor prin car renegocierea condițiilor cu FMI și găsirea unor alte soluții de atragere a venitului fiscal mai adecvate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării