main logo
1023

Un local din Capitală propune clienților burger la preț de 100 de dolari

Greu de crezut, dar un burger poate să coste și 100 de dolari. Din ianuarie, îl găsim într-un local specializat din Capitală.

Un local din Capitală propune clienților burger la preț de 100 de dolari

Deși prețul este destul de picant pentru țara noastră, de la lansare, produsul a fost comandat de peste 20 de ori sau cam o dată în săptămână, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Pentru că nu în fiecare zi e sărbătoare și nu în fiecare zi poți să-ți permiți un burger de 100 de dolari”.

„Niciodată nu am crezut că profesia de reporter mă va impune să încerc la gust 100 de dolari. Ei bine, acest burger costă anume atât. Să vedem dacă își merita prețul”, Diana Popa, reporter.

Deși costă destul de scump, rețeta burgerului s-a dovedit a fi foarte simplă. Pentru a-l prepara, bucătarul are nevoie de câteva minute și doar cinci ingrediente: chiflă, sos din lapte și ulei, jumătate de castravete proaspăt, 100 g de carne de crab și icre roșii. La burger primești și o sticlă de șampanie.

„Aproximativ la 500 de lei și în sus, după calculele mele. Nu-i carne pregătită ore întregi, care se coace sau ceva, e simplu de tot”, Ion Păscari, bucătar.

Deși acum îl gătește cam la fiecare trei zile, la început bucătarul nu credea că ideea va fi una de succes din cauza prețului pipărat.

„Un gust destul de neobișnuit, care nu se compară cu nimic altceva. Pentru mine a fost ceva nou. M-am gândit că ei…, odată în an, de ce nu, la vreo sărbătoare, la Anul Nou, dar chiar la deschidere, hop, comandă”, Ion Păscari, bucătar.

Administrația localului spune că prețul este atât de ridicat, în mare parte, din cauza cărnii de crab. Aceasta ar fi adusă din Kamchatka și costă 4.000 de lei kilogramul. Întrucât are termen de valabilitate mic, uneori, din lipsa comenzilor, crabul neconsumat ajunge la gunoi.

„Am vrut să arătăm oamenilor și să spargem stereotipul că un burger bun trebuie neapărat să fie cu carne. Nu fiecare ne înțelege, cineva râde de noi, cineva desenează meme-uri pe internet. Nu ne pasă. Cineva oricum va gusta asta. Suntem gata să suferim pierderi, principalul e ca oaspeții să fie satisfăcuți”, Serghei Dodi, administrator.

Totuși, puțini din cei cu care am discutat în stradă au zis că ar da 100 de dolari pe un burger.

Potrivit administrației localului, de la lansare, adică din luna ianuarie, și până acum burgerul de 100 de dolari a fost comandat de peste 20 de ori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării