main logo
1063

Un liceu din Bălţi va fi renovat din banii Uniunii Europene

Un proiect de sporire a eficienţei energetice urmează să fie realizat la Liceul teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălţi, datorită unui program de dezvoltare regională, finanţat de Uniunea Europeană.

Un liceu din Bălţi va fi renovat din banii Uniunii Europene

Proiectul este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), iar etapele de lucru sunt monitorizate de un Comitet director local (CDL), creat pentru o mai bună implicare a părţilor beneficiare, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Ieri acest CDL s-a întrunit în prima şedinţă din anul curent şi a convenit asupra măsurilor de mai departe, evaluând şi activitatea din ultimele luni. La şedinţă au fost prezenţi pedagogi, dar şi părinţi cu elevi, care au intervenit cu propuneri asupra proiectului.

Potrivit ADR Nord, ca urmare a implementării proiectului, consumul anual normat de energie în această instituție de învățământ se va reduce cu 547 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 – cu 125 tone. 

Valoarea estimativă a proiectului de eficientizare energetică a liceului din Bălți se cifrează la 1,236 milioane de euro. În prezent, în cadrul proiectului este elaborată documentația tehnică de execuție a lucrărilor de renovare a școlii prin eficientizare energetică.

„Eficientizarea energetică a clădirilor publice este un obiectiv la fel de important ca şi asigurarea cu apă, managementul deşeurilor sau reconstrucţia drumurilor. Proiectele în acest sens sunt prioritare pentru Agenţia noastră şi vor avea continuitate, accesându-se toate mijloacele necesare pentru realizare”, a precizat, contactat de Moldpres, Vitali Povonschi, directorul ADR Nord.

Proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic “Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți" este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea  serviciilor publice locale în Republica Moldova". 

Acesta din urmă este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, guvernele Suediei, României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării