main logo
554

Un laborator transnistrean va fi acreditat conform standardelor rusești

O delegaţie a instituţiei bugetare federale de stat "Laboratorul Veterinar Interregional Briansk" a studiat timp de o săptămână activitatea laboratoarelor veterinare şi fitosanitare din Transnistria.

Laborator transnistrean, acreditat conform standardelor rusești

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul Ministerului agriculturii şi resurselor naturale al regiunii, vizita a fost întreprinsă cu scopul "de a contribui în viitor la acreditarea Laboratorului republican al RMN conform standardelor ruseşti". 

Se presupune că acest lucru "va contribui la rezolvarea problemei comercializării produselor de origine animală şi vegetală din Transnistria pe pieţele din Federaţia Rusă", transmite Știri.md.

Potrivit directorului instituţiei "Bunăstarea veterinară şi fitosanitară a RMN", Oleg Karpinski, acreditarea laboratorului va însemna "recunoaşterea oficială a capacităţii sale de a satisface cerinţele clienţilor în domeniul testării, măsurării sau cercetării, precum şi a competenţei sale tehnice de efectuare a anumitor tipuri de teste şi măsurători".

În cadrul vizitei, delegaţia s-a familiarizat cu activitatea şi funcţionarea industriei veterinare din Transnistria în ansamblu. Reprezentanţii delegaţiei au avut numeroase întâlniri, la care au fost discutate aspecte legate de cooperarea şi dezvoltarea în continuare a industriei veterinare din ambele state. În baza rezultatelor vizitei, partea rusă va pregăti şi va prezenta un raport corespunzător.

Infotag precizează: "Laboratorul Veterinar Interregional Briansk" este una dintre cele mai importante instituţii di Rusia care se ocupă de diagnosticarea şi profilaxia maladiilor la animale, precum şi de testarea producţiei alimentare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării