main logo
929

Un judecător se plânge la CSM pe imixtiune în procesul de înfăptuire

Un judecător a depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii în care reclamă „imixtiunea în procesul de înfăptuire a justiției”.

Un judecător se plânge la CSM pe imixtiune în procesul de înfăptuireFoto: știri.md

Deși CSM nu publică numele magistratului, surse din sistem au confirmat pentru ZdG că magistratul care a depus cererea este Alexei Paniș, de la Judecătoria Chișinău. Nu se cunosc, deocamdată, motivele pentru care Paniș a depus această cerere, transmite Știri.md.

Acesta examinează în această perioadă, împreună cu alți doi colegi, litigiul dintre Vladimir Țurcan și Domnica Manole pentru șefia Curții Constituționale. Procesul a stârnit un val de reacții fiind „un litigiu care nu a mai fost în istoria jurisprudenței naționale”, așa cum a admis inclusiv vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Corneliu Guzun.

La 29 iunie 2020, un complet de judecători format din Viorica Dodon, Tatiana Avasiloaie și Alexei Paniș au respins demersul lui Vladimir Țurcan privind suspendarea executării hotărârilor prin care acesta a fost demis din funcția de președinte al Curții Constituționale (CC), iar Domnica Manole a fost aleasă în fruntea instituției. Încheierea a provocat nedumerirea avocaților care reprezintă CC în acest litigiu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării