main logo
2198

Un judecător din Drochia, condamnat la zece ani de închisoare pentru luare de mită

Un judecător din Drochia a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru luare de mită. Magistratul va trebui să achite și o amendă de 200 de mii de lei. Se întâmplă după ce procurorii au contestat decizia din 2018, prin care acesta fusese condamnat la doar la șapte ani de detenție. Totodată, judecătorului i s-au confiscat peste șase mii de euro, sumă pe care a primit-o în 2010 drept mită.

Un judecător din Drochia, condamnat la închisoare pentru luare de mităImagine simbol

Potrivit Centrului Național Anticorupție, cauza penală a fost pornită în februarie 2016 de Procuratura Anticorupție în baza unui denunț. Petiționara a declarat procurorilor că, în 2010, judecătorul cu pricina i-a acordat o consultație privată referitoare la modul de revendicare în instanță a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ce constituia obiectul unui litigiu dintre ea și concubinul său, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

„Judecătorul i-a comunicat că o va ajuta să-şi recupereze casa şi va aranja modalitatea prin care dosarul civil să-i fie repartizat lui. Tot atunci, acesta a pretins şi a primit de la femeie 200 de euro „pentru consultație”. În cadrul următoarei întâlniri, magistratul i-a comunicat petiționarei că va examina cazul şi va adopta o hotărâre în favoarea ei în schimbul a 6200 de euro”, se spune în comunicatul CNA.

În aprilie 2014, femeia a transferat din Italia, pe numele magistratului, suma integrală solicitată, pe care ultimul a ridicat-o de la o instituție bancară. Prin sentința din 26 ianuarie 2018, judecătorii din cadrul Judecătoriei Soroca l-au recunoscut pe magistrat vinovat de comiterea infracțiunii de corupere pasivă și l-au condamnat la șapte ani de închisoare cu aplicarea unei amenzi de 160 de mii de lei. Procurorii au contestat sentința la Curtea de Apel Bălți, iar decizia primei instanțe a rămas neschimbată. Astfel, procurorii au contestat hotărârea la Curtea Supremă de Justiție, iar cauza penală a fost remisă instanței de apel pentru rejudecare. În cele din urmă, pe 30 aprilie curent, Curtea de Apel Bălți a respins apelurile avocatului și inculpatului și au admis cererea acuzatorului de stat. Prin urmare, judecătorul a fost condamnat la zece ani de închisoare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării