80
0
Un havuz din Găgăuzia va fi pus în funcțiune după o pauză de 25 de ani
80
0

Havuzul Central din localitatea Beşalma, UTA Gagauz-Yeri, va fi restaurat. Se preconizează că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii septembrie, iar havuzul va începe să funcţioneze după o pauză de 25 de ani.

Foto: moldpres.md

„Acest havuz va fi una din atracţiile satului nostru. Am instalat iluminare LED, vom amenaja, de asemenea, parcul din apropiere, terenurile de joacă pentru copii şi cel de sport. În anul următor planificăm şi alte lucrări de reconstrucţie. Ne-am dori ca aceasta să fie o zonă îndrăgită de odihnă pentru localnici”, a explicat primarul de Beşalma, Valeri Moş, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Potrivit primarului, havuzul va funcţiona în fiecare zi, în perioada martie-noiembrie. Cheltuielile pentru întreţinerea acestuia vor fi acoperite din bugetul local.

Havuzul din Beşalma este cel mai mare rezervor de acest fel pe teritoriul autonomiei găgăuze, însă mulţi ani nu a funcţionat. Acesta a fost construit încă în perioada sovietică, dar a lucrat numai câteva zile, după care a fost închis din motive tehnice.

Construcţia are un diametru de peste 12 metri. Pentru restaurarea havuzului, din bugetul sătesc, au fost alocaţi 150 de mii de lei, iar încă 40 de mii de lei au fost obţinuţi de primărie într-un proiect.

Citește și
article image
Peste 300 de copii din Găgăuzia vor primi gratuit...
0
46
article image
Un grup de tineri au curățat havuzul din fața Hotelului...
1
232
article image
Noua structură şi componenţă a puterii executive din...
0
56
article image
Chirtoacă spune cine e vinovat de starea bulevardului...
0
776