main logo
338

Un grup de experți NATO se află în vizită în Republica Moldova

Un grup de experți NATO, responsabili de implementarea pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI) pentru Republica Moldova, efectuează, în perioada 28 septembrie - 6 octombrie, o vizită de lucru la Ministerului Apărării.

Un grup de experți NATO se află în vizită în Republica MoldovaFoto: army.md

Potrivit secretarului de stat, Aurel Fondos, experţii au întrevederi cu conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, şefii subdiviziunilor responsabili de reforma militară, transmite Știri.md.

Potrivit comunicatului, scopul discuţiilor și consultărilor purtate cu experții DCBI prevăd perfectarea și definitivarea proiectului Planului de dezvoltare a capabilităţilor militare ale Armatei Naţionale pe termen lung, în contextul implementării reformei de transformare a instituţiei de apărare, prevăzută în documentele strategice - Strategia naţională de apărare, Strategia militară, Programul "Armata Profesionistă 2018-2021", Faza a doua a DCBI, precum şi Planul de acţiuni al Guvernului pentru anii 2019-2020.

De menţionat că în luna iunie 2015, Republica Moldova a fost acceptată de către Alianţa Nord-Atlantică ca parte a DCBI, Ministerul Apărării fiind desemnat în calitate de instituţie responsabilă pentru implementarea acesteia. DCBI are drept scop consolidarea capacităţii de apărare a Republicii Moldova şi presupune un pachet de asistenţă divizat în două faze.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării