main logo
329

Un grup de experţi ai Rosselhoznadzor se află într-o vizită în Găgăuzia

Un grup de experţi ai Rosselhoznadzor, însoţiţi de specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), se află în vizită de lucru în Găgăuzia, unde s-au întâlnit cu exportatorii regionali de fructe şi legume.

Un grup de experţi ai Rosselhoznadzor se află într-o vizită în GăgăuziaUn grup de experţi ai Rosselhoznadzor se află într-o vizită în Găgăuzia

Principalele subiecte puse în discuţie au fost sistemul de control al producţiei de fructe şi legume, practica emiterii certificatelor de calitate, posibilitatea extinderii exportului de fructe şi legume moldoveneşti pe pieţele din Federaţia Rusă, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Şeful Direcţiei complexului agroindustrial din autonomie, Alexandr Chendighelean, a menţionat ritmul 8;nalt de defrişare a livezilor şi de înfiinţare a altora noi. 

"Anul trecut, au fost defrişate aproximativ 3.000 de hectare, suprafaţa livezilor nedefrişate rămânând de două ori mai mică. La acest capitol, Găgăuzia ocupă o poziţie de lider în Republica Moldova. De asemenea, au fost construite şi puse în funcţiune nouă frigidere. Până la sfârşitul anului vor apărea încă cinci astfel de complexe. Învăţăm nu numai să vindem producţia, ci şi să o depozităm şi să o ambalăm", a spus fermierul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării