main logo
431

Un grup de experţi a monitorizat proiectul Poarta de Sud a Moldovei

Proiectul „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor" a fost examinat astăzi la Cimişlia, în cursul unei întrevederi cu experţi străini.

Un grup de experţi a monitorizat proiectul Poarta de Sud a MoldoveiUn grup de experţi a monitorizat proiectul Poarta de Sud a Moldovei

Aceştia monitorizează proiectul respectiv, derulat în ţara noastră în cadrul iniţiativei Uniunii Europene "Primarii pentru creștere economică", transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Scopul monitorizării este de a identifica avantajele şi beneficiile proiectului, în primul rând pentru autoritățile locale și partenerii implicați, a determina  punctele de îmbunătățire pentru o posibilă extindere a acestui proiect. 

Participanţii la întrunire au specificat că în cadrul proiectului a fost deja procurat echipamentul necesar și se află aproape de finalizare amenajarea a încă patru spații la Incubatoarele de afaceri din Cimișlia, Leova, Cahul și Ștefan Vodă.  De asemenea, urmează să fie dusă până la capăt amenajarea  a patru birouri de informare pentru antreprenori din raioanele Basarabeasca, Cantemir, Căușeni și Taraclia. „Totodată, a fost colectată informația de referință de la Consiliile raionale din Regiunea de Dezvoltare Sud, ca rezultat fiind elaborate 80 de oferte investiționale care vor sta la baza Catalogului și Portalului investiționale ale regiunii", au explicat surse de la Agenţia de Dezvoltare Regională  Sud (ADR Sud).

Conform ADR Sud, în următoarea perioadă, vor fi organizate mai multe evenimente publice de prezentare a profilurilor investiționale pentru cele opt raioane din Regiunea de Sud, cu instruiri, servicii de consultanţă şi expertiză pentru antreprenorii din zonă.

Proiectul "Poarta de Sud a Moldovei" a fost lansat în vara anului trecut şi  își propune să contribuie la dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv în Regiunea de Sud prin consolidarea capacităților prestatorilor de servicii de suport în afaceri, precum și la sporirea cererii de consultanță din partea întreprinderilor mici şi mijlocii. La fel,  proiectul  are ca ţintă creșterea capacității instituționale în promovarea investițiilor în regiune.

„Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor" este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul inițiativei  "Primarii pentru creștere economică" și implementat de Consiliul raional Cimișlia în parteneriat cu ODIMM și ADR Sud. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării