main logo
574

Un grup de elevi, în vizită la Serviciul Vamal de Ziua Financiarului

În contextul Zilei Financiarului, Serviciul Vamal a găzduit vizita membrilor Cluburilor de educație financiară FinEdu Ungheni și FinEdu Prometeu-Prim, în scopul promovării rolului autorității vamale în societate și a educației financiare și vamale a tinerei generații.

Un grup de elevi, în vizită la Serviciul Vamal de Ziua FinanciaruluiFoto: Customs.gov.md

În cadrul vizitei la Centrul de instruire al Serviciului Vamal, elevii au fost familiarizați cu rolul și misiunea Serviciului Vamal în partea ce ține de acumularea resurselor financiare în bugetul de stat, încasarea taxelor și impozitelor, dar și cum asigură instituția securitatea națională, atât din punct de vedere economic, cât şi social, transmite Știri.md

Ulterior, ofițerii Echipelor mobile din cadrul Departamentului antifraudă și conformare le-au vorbit tinerilor despre obligațiile funcționarilor vamali și specificul desfășurării controlul vamal în linia a doua, dar și au prezentat echipamentele speciale de control din dotare, pe care elevii le-au putut testa și explora.

Totodată, tinerii au avut oportunitatea de a afla despre activitatea echipelor canine în cadrul posturilor vamale de frontieră și importanța acestora în procesul controlului vamal. Echipa canină din cadrul Centrului chinologic al vămii, în componență cu inspectoarea chinolog Olivia Sanduleac și patrupeda Amy, a demonstrat exerciții de dresaj canin, precum și depistarea bancnotelor ascunse în diferite spații.

În cadrul vizitei, elevii au efectuat o excursie și la Laboratorul vamal, fiind prezentate echipamentele moderne de control și cum sunt aplicate procedurile de verificare a conformității produselor și mărfurilor importate.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării