main logo
1504

Un fotograf din Moldova realizează poze impresionante pe peliculă

Într-o lume obsedată de selfie, fotografii pe peliculă de celuloid par a fi o raritate, dar totuți se mai găsesc persoane care păstrează tradiția veche de a face fotografii pe peliculă.

Un fotograf din Moldova realizează poze impresionante pe peliculă

Trăim într-un secol grăbit în care fotografiile sunt realizate prin tehnologii moderne. Câteva click-uri pe telefon ne garantează zeci de poze. Însă nu mereu aşa a fost, transmite Știri.md cu referire la Tvr.md

Fotograful Mihai Turculeţ este printre puţinii artişti care mai realizează fotografii pe peliculă, un procedeu tot mai rar întâlnit în zilele noastre.

Cel mai mult îi place să surprindă clasicismul în versiunea alb-negru. De-a lungul timpului, Mihai a furat meserie de la clasicii internaţionali ai stilului. 

Acum are o colecţie impresionantă de fotografii pe film. Pentru asta, are nevoie şi de tehnică specială.

O capsulă fotografică cuprinde doar 36 de cadre. Aici nu e loc de încercări. Tocmai acest lucru reprezintă şi doza de adrenalină, spune Mihai. Laboratorul său este o adevărată incursiune în timp.

Procesul de captare a imaginilor e un curat pariu pe soartă. Pentru o lucrare pe film trebuie să simţi chimie, la propriu. 

Fotograful Mihai Turculeţ doreşte acum să dea curs unor noi proiecte artistice cu impact.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării