main logo
723

Un Ferrari, expus la Ziua Designului Italian în Moldova

Bella's Red Ferrari, o mașină sportivă cu mulți cai putere, o comodă realizată prin combinarea lemnului vechi și modern, dar și o colecție de ceramică realizată într-un finisaj nou metalic.

Un Ferrari, expus la Ziua Designului Italian în Moldova

Sunt câteva dintre obiectele expuse în cadrul ediției a doua a expoziției dedicate Zilei Designului Italian în Moldova, care a fost inaugurată sâmbătă, 23 martie, transmite Știri.md cu referire la IPN

În perioada 24 – 30 martie, la expoziție, care este desfășurată în incinta Castelului Mimi, au acces oaspeții Castelului.

Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, a declarat la inaugurarea evenimentului că expoziția este organizată pentru a promova și valorifica una dintre excelențele italiene, și anume designul. 

Valeria Biagiotti a spus că designul este un domeniu care domină sectoarele economiei multor țări, de la mobilier, arhitectură, automobile, până la electrocasnice. 

Ambasadoarea a mai menționat că s-a ținut să fie organizată expoziția la Castelul Mimi, pentru că proiectul de renovare a edificiului dat este opera designerului italian Arnaldo Tranti.

Potrivit Valeriei Biagiotti, în acest an celebrarea designului italian are loc în cadrul a două evenimente importante pentru designul mondial. 

Este vorba de cea dea doua expoziție internațională trienală de la Milano, deschisă de la 1 martie până la 1 septembrie 2019 și de salonul de mobilă, renumit pentru design interior, mobilier, care se va desfășura între 9-14 aprilie, tot la Milano. 

„Nu există nimic mai fierbinte decât designul. Designul este prezent în toate sectoarele vieții noastre și aidoma unui fenomen este în stare să perceapă temperatura societății”, a spus Valeria Biagiotti.

Directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova, Ion Ștefăniță, a menționat că progresul se realizează prin comunicare, iar profesioniștii moldoveni prezenți la expoziție au ocazia să discute cu reprezentanții din exterior a acestui sector și să progreseze. 

„Proiectele calitative se dezvoltă cu profesioniștii. Este important să rămânem motivați, hotărâți și profesionist să dăm soluții acelor proiecte pe care le avem”, a spus Ion Ștefăniță.

Fondatorul Platformei Design Cafe&Club, Alexandrin Buraga, partener al expoziției, a spus că Italian Design Day este un eveniment important în stabilirea trendurilor și împrumutarea experiențelor de design ale producătorilor italieni în domeniul dat, în domeniul arhitecturii etc.

Sâmbătă, ceremonia de inaugurare a expoziției a prevăzut și workshop-ul despre designul italian susținut de către Arnaldo Tranti, cel care a redat o altă haină Castelului Mimi, îmbinând arhitectura veche cu cea modernă. 

Acesta a fost desemnat și ambasadorul desigunului italian în Republica Moldova pentru 2019. 

Totodată, oaspeții au participat la un show culinar unde bucătarul Vasile Ardelean, după ce a deschis în fața tuturor un cașcaval de doi ani, a preparat din el bucate italiene.

Potrivit datelor statistice, din cele 179 de mii de întreprinderi europene în domeniul designului, 29 de mii sunt din Italia, sau fiecare a șasea. 

Italia este a doua țară din lume după numărul brevetelor de design emise. Totodată, sistemul de design italian se bucură de competitivitate grație sistemului de instruire și învățământ aplicat în Italia. 

Un exemplu în acest domeniu este orașul Milano, unde se află cele mai multe școli de design din lume.

Expoziția se desfășoară în perioada 24-30 martie și la ea au acces toți oaspeții Castelului Mimi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării