main logo
2577

Un fermier din Căușeni produce anual 20 de tone de alune. În ce țări ajung

Fermierul a înființat o livadă acum câțiva ani și crește nuciferile pe o suprafață de aproximativ 6 hectare. Bărbatul spune că nu are probleme cu comercializarea acestora, o bună parte din ele ajunge pe piața autohtonă în rețelele de supermarketuri, iar unele cantități sunt exportate. În 2021, alunul crescut la Căușeni a ajuns până în Canada.

Un fermier din Căușeni produce anual 20 tone de alune. În ce țări ajung

Aceasta este comoara lui Constantin Munteanu, din raionul Căușeni, care odată ce-ți deschide poarta depozitului agricol te pomenești îmbătat de aroma nucilor ce te îndeamnă să le guști miezul, transmite Știri.md cu referire la Studio-l.md.

Acum câțiva ani fermierul a experimentat în agricultură fiind primul din raion care a înființat o livadă de alun. Rezultatele muncii au fost așteptate vreo trei ani, iar în 2021 hambarele s-au umplut cu alune aromate și de cea mai înaltă calitate. Fermierul susține că toate alunele trec printr-un proces tehnologic. 

Acestea sunt selectate după mărime și calitate, iar pe masa cumpărătorului ajung alune standardizate. Bărbatul afirmă că nu are probleme cu comercializarea, pentru că cea mai mare cantitate ajunge pe piața internă, iar unele cantități merg și la export. 

În piețele din raionul Căușeni, un kilogram de alune costă în medie 50 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării