main logo
666

Un elev a primit medalia Meritul Civic de la președintele Dodon

Elevul liceului „Orizont” din capitală, Alexandru Lopotenco, a primit medalia „Meritul civic” de la șeful statului Igor Dodon, după ce a obținut aurul la matematică în cadrul „Olimpiadei Megapolis” – unul dintre cele mai mari evenimente educaționale din lume, care s-a desfășurat la începutul lunii septembrie, la Moscova.

Un elev a primit medalia Meritul Civic de la președintele DodonFoto: Președenție

„Pentru rezultate deosebite la disciplinele de studiu, spirit competitiv și atitudine creativă manifestate în procesul educațional și performanțe remarcabile obținute în cadrul concursurilor internaționale, șeful statului a conferit medalia „Meritul Civic” lui Alexandru Lopotenco”, motivează reprezentanții Președinției, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Alți câțiva elevi s-au ales cu diplome de onoare de la președinte. Este vorba despre Felicia Moraru, medaliată cu argint și elevi medaliați cu bronz: Cătălin  Botezat, Andrei Ciursin, Daniel Efimov și Mădălina Griza.

La ediţia a IV-a a competiției școlare de talie mondială „Olimpiada Megapolis” au participat opt elevi din R. Moldova. Țara noastră a fost în premieră la această olimpiadă și s-a plasat pe locul trei pe echipe.

La competiție au concurat elevi din 45 de orașe din Rusia, SUA, Germania, China, India etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării