main logo
1103

Un document fals tăinuit, depistat de polițiștii de frontieră la Leușeni

Un control de rutină la punctul de trecere a frontierei Leușeni a deturnat planurile unui călător, după ce polițiștii de frontieră au descoperit un document falsificat, ascuns cu ingeniozitate.

Un document fals tăinuit, depistat de polițiștii de frontieră la LeușeniFoto: Border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, incidentul a avut loc ieri, 16 septembrie 2024, transmite Știri.md.

Cetățeanul moldovean, în vârstă de 29 de ani, revenea în Moldova în calitate de pasager într-un microbuz de pe ruta „Cehia-Moldova”, pe sensul de intrare în țară. În urma suspiciunilor apărute s-a dispus efectuarea verificărilor suplimentare.

Astfel, în cadrul controlului în linia a doua, polițiștii de frontieră au descoperit în husa telefonului său o carte de identitate, pretins a fi emisă de autoritățile române.

În urma unei analize detaliate s-a constatat că documentul prezenta semne clare de falsificare. Persoana a declarat că a achiziționat actul falsificat în anul 2023, prin intermediul rețelelor sociale, pentru suma de 1.000 de euro.

Cercetările pe cazul dat continuă pentru a stabili toate circumstanțele, iar documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

Oamenii legii reamintesc că folosirea documentelor falsificate reprezintă o încălcare gravă a legii și atrage sancțiuni severe, conform legislației în vigoare.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării