main logo
426

Un doctor pentru tine: Locuitorii din Mărădeni, consultați de medici

Locuitorii satelor Mărăndeni, Sărata Veche și Chetriș din raionul Fălești au beneficiat de consultaţii gratuite din partea medicilor. Aceștia și-au verificat vederea, auzul, inima și sistemul nervos.

Un doctor pentru tine: Locuitorii din Mărădeni, consultați de mediciUn doctor pentru tine: Locuitorii din Mărădeni, consultați de medici

Investigațiile au fost efectuate în cadrul campaniei guvernamentale, lansată la inițiativa premierului Pavel Filip, Un doctor pentru tine, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

În satul Mărăndeni, oamenii s-au înscris din timp pentru consultații. De dimineață, aproape 250 de persoane au venit să-şi verifice starea de sănătate.

În afară de medicul de familie, în localitate nu mai sunt specialiști. Astfel, oamenii sunt nevoiți să plece la spitalele din Bălți sau Fălești. 

Şefa Centrului de Sănătate din Mărăndeni, Angela Culibaba, afirmă că inițiativa Guvernului este binevenită.

"Pentru bătrâni este binevenit că au venit specialiștii în teritoriu și nu trebuie să meargă departe. S-au înscris din timp, lumea a fost anunțată, pe liste sunt 245 de persoane. Le mulțumim pacienților că au fost receptivi și au răbdare să aștepte", a spus șefa Centrului de Sănătate din Mărăndeni, Angela Culibaba.

Și în Sărata Veche, zeci de oameni au așteptat să fie investigați de specialiști.

Potrivit Ministerului Sănătății, în perioada 2 - 7 septembrie, în cadrul campaniei Un doctor pentru tine au fost oferite peste 3.700 de consultații gratuite. De asemenea, peste 7.700 de oameni și-au făcut radiografie pulmonară, iar aproape 500 de copii au fost examinați de specialiști.

În această săptămână, medicii vor ajunge şi în raionul Ocnița.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării