main logo
814

Un deputat, un procuror și 8 primari, vizați în procedurile ANI

Un deputat din Parlamentul R. Moldova a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), după ce în privința sa a fost inițiat un control.

Un deputat, un procuror și 8 primari, vizați în procedurile ANIFoto: știri.md

Potrivit unui comunicat remis presei, în perioada 19-23 octombrie, Inspectoratul de integritate al ANI a pornit o cauză contravențională pe numele unui deputat pentru faptul că nu a prezentat informații în cadrul unui control inițiat în privința acestuia, transmite Știri.md.

Alte două cauze contravenționale au fost inițiate în privința vicepreședintelui raionului Edineț și a unui fost primar al orașului Sângerei pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.  

Totodată, a fost întocmit un proces verbal pentru nedepunerea/depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către un procuror al Procuraturii Vulcănești. 

În aceeași perioadă, au fost inițiate controale în privința unui viceprimar de Bălți și 8 primari din raioanele Râșcani, Cantemir, Fălești, Rezina, Edineț, Drochia, Nisporeni, Telenești. 

De asemenea, au fost aplicate amenzi în sumă totală de 13.750 lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării